BHV dagje

Vanaf januari zitten we als organisatie in een nieuwe kantoorruimte. Daarom is het noodzakelijk om ook een BHV’er in de buurt te hebben. Vandaar dat ik, Liesbeth, de BHV-basisopleiding ben gaan volgen bij HER-Opleidingen te Amersfoort.

Wat is een BHV’er?

BHV’er staat voor bedrijfshulpverlener. Hij of zij zorgt ervoor dat letsel en schade op de werkvloer zoveel mogelijk wordt beperkt. Zo wordt er hulpverleend bij incidenten in het bedrijf, die de veiligheid en de gezondheid van de werknemers en andere aanwezigen bedreigen. In de Arbowet staat dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van BHV. Iedere werkgever is verplicht goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Hierbij moet hij zich laten ondersteunen door deskundige BHV’ers.

Mijn ervaring

De trainingsdag was een leuke en leerzame dag. Vooral het laatste is belangrijk. Niet alleen voor op het werk maar ook daarbuiten is het handig om te weten hoe te handelen in een onveilige situatie. Dus als onderdeel van ons veiligheids- en Arbobeleid, hebben we nu ook een BHV’er.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “BHV dagje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *